Ásványkiállítás

Írta: Iszlainé Boldizsár Enikő 2013. 04. 25.

Iskolánkban a Békéscsaba Városi Ásványgyűjtő Kör kiállítást rendezett, ami egy hétig volt megtekinthető. Lenyűgöző látványt nyújtott a természet csillogó csodáit felvonultató bemutató.

A kőzetek és ásványok a Föld kérgének alapvető alkotórészei. Gyűjtésük és tanulmányozásuk hasznos és lebilincselő hobbi.

Ehhez nyújtott segítséget Dr. Szalay Tibor érdekes előadása, amin a tanulók osztályonként vettek részt, és több izgalmas kérdésre is választ kaptak. A vitrinekben megtekinthető volt a világ minden részéről egy-egy különleges ásvány, illetve kőzet.

Gulyás Péter értékes gyűjteménye kilenc  ásványosztály szerint volt csoportosítva, rendszerezve, hasznos információt nyújtva ezáltal a gyönyörködtetés mellé.

Különösen nagy érdeklődéssel fogadták a diákok a Dr. Szalay Tibor és Dr. Szalay Tiborné által ásványból készített dísztárgyak és ékszerek gyűjteményét.

A gyerekeknek lehetősége volt vásárolni is az ásványok, kőzetek, ékszerek gazdag választékából. Így otthon is gyönyörködhetnek a Földünk által kínált csodák egy-egy apró darabjában, és felidézhetik az iskolájuk által nyújtott élményt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Vissza a kezdő oldalra