DÖK-napi főzés

Írta: Nagy Viktória 11. o. 2013. 06. 15.

3 éve a diákigazgató választás keretében megrendezett kampányprogramok helyett osztályok közötti főzőverseny kerül megrendezésre.

Az osztályunkat először ez szomorúan érintette, mert már alig vártuk, hogy ne csak voksolhassunk, hanem mi is harcba szállhassunk a diákigazgató címért. Már programokat találtunk ki, a kampányról ötleteltünk, tervezgettük mit hogy fogunk csinálni, ezért először nem lelkesedtünk az ötletért , hogy nem lesz lehetőségünk mindent megvalósítani. Ennek ellenére igyekeztünk pozitívan hozzáállni az új programhoz és a legjobbat kihozni belőle. Kiderült, kreativitásunkat a főzésben is ki tudjuk élni. Kilencedikesekként vaddisznó pörköltet főztünk bográcsban, amit a régi magyar szokásokhoz híven cipóban tálaltunk. Hogy a magyar kultúrát még jobban megjelenítsük, néhány lány népviseletbe öltözött, abban fogadva „éttermünk vendégeit”: a zsűrit. Ezzel sikerült is lenyűgöznünk őket, így első helyezést értünk el.

Ezen felbuzdulva nagyobb lendülettel estünk neki a következő évben megrendezett főzőversenynek. Úgy döntöttünk, hogy egy távolabbi kultúrát is megpróbálunk idevarázsolni. Olasz, három fogásos ételt készítettünk, amiben az volt az érdekesség, hogy tálaláskor az olasz zászlót  három színét jelenítettük meg. Hogy a kép teljes legyen, ez alkalommal is beöltözött néhány lány. Olasz, bajszos pincérek voltak, akik olasz étlapon kínálták a menűt. Ebben az évben már szorosabb volt a verseny, a többi osztály i s kitett magáért, de még így is sikerült az osztályunknak a „címvédés”, ismét elnyertük az első helyezést.

 Idén már mondhatni harcias szellemmel indultunk neki a főzőversenynek. Szerettünk volna harmadjára is elsőkként végezni, ezzel amolyan „rekordot” felállítani. A célunk érdekében valami különlegeset akartunk készíteni, ezért egzotikus hawaii tengerpartot varázsoltunk az udvarra. Még hula táncos lányok is táncoltak, akik virágfüzért osztottak a vendégszeretet kimutatásaként. Az ötletünk elnyerte a zsűri tetszését, így célunkat elértük, a gimnazista osztályok közt harmadjára is megnyertük a versenyt.

A második helyen a 9. osztály végzett, a harmadik helyezést pedig a 10. osztály zsebelte be.

Az osztályunk nagyon örül az elért eredménynek, hisz valamennyien megdolgoztunk érte. Köszönjük az iskolának a lehetőséget, hogy ilyen téren is kipróbálhattuk magunkat, valamint az alapítványnak az ajándékokat, amelyekkel megjutalmaztak bennünket!

Hálásak vagyunk ezért az élményért!

További képek a Képtárban

Vissza a kezdő oldalra