Halloween-party

Írta: Priskin Nikolett, 8. osztály 2012. 11. 8.
Az angol Halloween szó szerinti fordításában a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi Kelta ünnep. Az Íroszágban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az új évet - a Samhain-t, vagyis a nyár végét,és ilyenkor egyszerre hódoltak a Napisten és a Halottak ura előtt.
Jack, vagy a lámpás története:
Halloween szimbóluma, hosszú évszázadok óta a kivájt töklámpás, az ún. Jack-lámpa, amely eredetileg kettős célt szolgált: egyrészt távol tartotta a gonosz szellemeket, másrészt pedig így világítottak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak.
Az iskolánkban már több éve hagyomány a halloween. Kidíszítjük az ebédlőt, este beöltözünk, és jót szórakozunk. Ez idén sem volt másképp. Az idei halloweeni bál mottója a "mese" (Batman, Spiderman) és a "vámpírok" voltak. Ebben az évben a 8. osztály vállalta az ebédlő dekorálását. Minden díszt saját kézzel készítettek, amit nagyon élveztek. Papírból tököket, denevéreket és szellemeket gyártottak, hogy az ebédlő is halloweeni hangulatban legyen. A bálon sokan beöltöztek, volt aki vámpírnak, zombinak öltözött,de volt aki csak csak egy ijesztő halloweeni sminket festett magára. A diszkóban mindenki remekül szórakozott és nagyon örültek a gyerekek a cukoresőnek.
Nagyon szórakoztató volt a halloween, valamennyien élvezték az estét. Reméljük ez még sok éven keresztül így lesz és a halloweeni bál továbbra is hagyomány marad iskolánkban!

Priskin Nikolett
8. osztályos

Képek a képgalériában

Vissza a kezdő oldalra