III. megyei angolverseny Békéscsabán

Írta: 2013. 3. 13.

Mint az elmúlt két évhez hasonlóan, idén is megrendezésre került a Békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskolában a megyei angol csapatverseny. Idén két korosztály mérte össze a tudását. Mindkét korosztályból 6-6 csoport jutott be a döntőbe. Iskolánkat Krajcsó Tamara, Brhlik Eszter, Pálvölgyi Eszter és Csécsei Kitti képviselte.

2013. 03. 09-én volt a verseny. Miután megérkeztünk, kihúztuk a csapatszámunkat és vele együtt a vezetőnk számát is, aki a verseny folyamán kísért minket a termekbe.

Reggel a verseny egy köszöntővel kezdődött, ahol ismertették velünk a programot. Azután magnóhallgatás következett, amire 15 percet kaptunk. Ez a feladat kissé nehéznek bizonyult, mert a szöveg, amit hallgattunk nagyon gyors volt, de maximális pontszámot értünk el. A magnóhallgatást az írásbeli feladatlapok megoldása követte. Erre 45 percet kaptunk. Itt a 118 pontból 108-at értünk el. Utána egy 20 perces szünet következett, ahol a szervezők megvendégeltek minket szendvicsekkel és teával. Miután mindenki visszatért a terembe ahol a verseny zajlott, a projectek elkészítése következett, aminek a témája a városunk bemutatása volt. Itt 30 perc állt a rendelkezésünkre. Majd a csapattagok a vezetőkkel együtt elmentek, hogy a zsűri előtt szóban bemutatkozhassanak. Közben, hogy a többi csapat tagjai ne unatkozzanak, keresztrejtvényeket tölthettek ki, amik közül a végén az ügyes megfejtőket ajándékkal jutalmazták meg. Miután mindenki bemutatkozott, hosszú várakozás következett az eredményhirdetésig. Először az 5-6. osztályosok következtek, majd a 7-8. osztályosok. Izgultunk, hogy mikor mondják ki a csapatunk számát, majd miután kihirdették a 3. helyezettet a mi csapatunk következett.

Idén a 2. hely lett a miénk, aminek ugyanúgy örülünk, mint az elmúlt két év első helyének. Sokat tanultunk, s rengeteg élménnyel gazdagodtunk.

Köszönjük felkészítő tanárunknak Tóth Zsuzsanna tanárnőnek, hogy felkészített minket erre a versenyre.

 

 

Vissza a kezdő oldalra