Bérlet a Nemzetibe

Írta: Varga Edit 2013. 1. 7.

Iskolánk diákjai eddig is rendszeresen jártak színházba, irodalmi estekre, előadásokra, de ebben az évben nagyobb célt tűztek ki maguk elé. A Nemzeti Színház előadásaira vettek bérletet. A bérlet három előadást tartalmaz, melyek egyben középiskolai kötelező olvasmányok is egyben, de a legújabb rendezésben sokkal közelebb viszi a színház a diákokhoz a műveket.

Móricz Zsigmond: ÚRI MURI

Madách Imre: AZ EMBER TRAGÉDIÁJA

A.P. Csehov: HÁROM NŐVÉR

Az első előadás Az ember tragédiája volt, amit december 21-én néztünk meg. Már reggel elindultunk, és a Vörösmarty téren a karácsonyi vásárral kezdtük a programot. Belekóstoltunk Pest karácsonyi forgatagába, és utána mentünk a színházba. Szatory Dávid, aki Ádám szerepét játssza, időt szánt ránk, és vele beszélgethettünk. Mesélt a darab születéséről, a próbákról, valamint arról, hogy nincs kimondott szerep álma. Nyitott minden kihívásra, és ahogy az előadásban láttuk, valóban a darabban élt, pedig előtte pár perccel még egy egyszerű fiatal férfi volt. Katartikus  élményben volt részünk. A színészek köztünk adták elő dialógjaikat, mellettünk dörrent el egy pisztoly…Alföldi Róbert rendezésében a mű még érthetőbbé vált,hozz7ánk szólt,  mégsem oltotta ki a könyv gondolatait. Több diák még fiatal kora miatt nem olvasta a művet, de ettől még csak nagyobb inspirációt kapott, hogy mindenképp el akarja olvasni, akik pedig már ismerték, még jobban megszerették. A diákok rajongva mesélték egymásnak élményeket, még azok is irigykedve hallgatták, akik nem jöttek velünk. Azt hiszem, valóban egy életre szóló élményben volt részünk. Izgatottan várjuk a következő előadást.

http://www.nemzetiszinhaz.hu/eloadasok/index.php?list=actual&performance=156&doc=galeria

Szatory Dávid üzenete :

Köszönöm h módomban állt találkozni veletek! Jó érzés volt, csak pozitív élményeim vannak a találkozóról, nagyon jó érzés volt látni h azért érdekli is őket a színház, és nem csak azért vannak itt mert "kötelező". Remélem sokszor tudtok még jönni, és h továbbra is jó élménnyel fognak párosulni ezek a találkozók! Boldog új esztendőt és minden jót kívánok Nektek!

 

    
 

További képek a Galériában

Vissza a kezdő oldalra