Bajczer Csilla: Tótkomlóson élek kertes házban a szüleimmel és testvéremmel. Idén kezdtem meg tanulmányaimat a szlovák gimnáziumban, Békéscsabán. Kitűnő tanulmányi eredménnyel jöttem, és szlovákból középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Sokféle versenyen voltam már, például matematikából és rajzból is, de ének-  és szavalóversenyen is vettem már részt. Szabadidőmben táncolok, lovagolok, zenélek. Nagyon szeretem az állatokat és a természetet. Jövőmben is szeretném hasznosítani a szlovák nyelvet. Szeretnék angolból is vizsgát tenni.

 

 

Brhlik Eszter:.Az általános iskolából kitűnő eredménnyel érkeztem a gimibe. Német nyelvből most vizsgáztam nemrégen, az eredményt most várom.  Angolból és szlovákból pedig ezután szeretnék nyelvvizsgázni.  Szabadidőmben szívesen futok, és a kutyáimmal foglalkozok. Szeretem az állatokat. Szívesen tevékenykedek az osztályközösség érdekében. Érettségi után tovább szeretnék tanulni, de még nem tudom, hogy mit.  

 

 

 

 

 

Czirbuly Viktória: Kétsopronyból jöttem, kertes házban lakok. Van egy öcsém, ő még általános iskolai tanuló. Citerázni járok hetente egyszer. Jól tanulok. Szlovákból a szóbeli nyelvvizsgát már megcsináltam. Versmondó versenyeken sokszor elértem jó helyezést. Érettségi után szeretnék még tanulni valamit, de még nincs konkrét tervem.

 

 

  

 

 

Dénes Ciprián Márk: Van egy húgom, Vivien, és egy öcsém, Nataniel. Pitvarosról jöttem, az egy kis falu Mezőhegyes és Makó között. Kertes házban lakok. Mérnök vagy informatikus szeretnék lenni. Szlovákból nyelvvizsgát szeretnék tenni. Hobbijaim: foci, néptánc, gördeszkázás. Magas, vékony testalkatú vagyok, gyorsan tanulok. Az általános iskolai éveim alatt sok versenyen voltam, és 4-szer is bejutottam Budapesti fordulókba nyelvtanból és matematikából. Pitvaroson a falunapon segíteni szoktam a szervezésben.  Jó tanulmányi eredménnyel érkeztem a gimnáziumba.

  

Fülöp Dóra: Én egy kertes házban élek a szüleimmel. Testvérem nincs. Októberben fogok nyelvvizsgázni szlovákból. Félek a vizsgától, de reménykedek benne, hogy sikerülni fog. 7 éve zongorázok. Félévkor letettem az alapvizsgát zongorából. Az elmúlt 7 év zongoravizsgái közül ez sikerült a legjobban, pedig ettől is féltem. Tavaly 4,5 lett az iskolai átlagom. Szorgalmas vagyok és kitartó.

 

 

Nádas Nikolett: Békéscsabán születtem, de most Dobozon lakok anyukámmal, anyukám barátjával és annak két kisebb gyerekével. Jól kijövök a kistestvérekkel. Szabadidőmben olvasok, zenét hallgatok, TV-t nézek vagy a macskával játszok. Jó tanulmányi eredménnyel érkeztem a gimnáziumba. Érettségi után valószínűleg tovább tanulok, de még konkrét elképzelésem nincs.

 

 

  

 

 

 

Pálvölgyi Eszter: Nagy családban élek az öt testvéremmel, nem messze a város központjától. Lehetséges, hogy majd Szlovákiában fogok egyetemre menni. Röplabdázok, szaxofonozok és furulyázok. Egy elég vidám, pozitív személyiség vagyok, sokoldalú és elfoglalt. Többször nyertünk megyei angol versenyt az osztálytársammal és két fiatalabb tanulóval. Állatorvos szeretnék lenni.

 

  

Pásztor Nikolett: Békéscsabán lakok. Kertes házban. Szeretem a kutyákat meg a macskákat, van is egy macskám. Szeretek sportolni, különösen futni, úgy érzem, ettől kitartóbbá válok. Közepes tanuló vagyok. 6 évig táncoltam. Régebben több szlovák mesemondó versenyen is voltam. Véleményem nem szoktam véka alá rejteni, őszintén elmondom, amit gondolok.

 

 

Priskin Nikolett: Anyukámmal, az élettársával és két testvéremmel élek Békéscsabán. Kis házunk van. Vidám, mosolygós ember vagyok. Szeretek zenét hallgatni. Nagyon szeretek sportolni, kiskorom óta sportolok, most K1-ezek, ez egy küzdősport. Sokat beszélek, néha sajnos még órákon is, de ettől függetlenül mégis megértem a tananyagot. Tetszik a katonai pálya. Lehetséges, hogy katona leszek.

 

 

Rajeczki Kitti: Békéscsabán lakok. Szeretek röplabdázni, mozogni, sportolni. Szeretem az állatokat. 6 évig jártam textil szakkörre, és le is vizsgáztam belőle. Szeretnék jól tanulni a gimnáziumban. Folyékonyan szeretnék beszélni angolul és szlovákul. Az érettségi után főiskolára szeretnék menni. Szeretem a jó vicceket, és ha kell, segítek a barátaimnak és testvéremnek.

 

 

 

 

Roszik Petra: sportolok (kajakozok), elég jó tanulmányi és sport eredményekkel rendelkezek. Testnevelő tanárnak készülök. Szlovákiában szeretnék majd élni. Van egy lánytestvérem. Szeretem a családomat, akik mindenben támogatnak. Szarvasról jöttem. Nagyon szeretek mozogni. Vidám és optimista természetű vagyok.

 

 

 

Szász Nikolett: Telekgerendáson lakok. Ösztöndíjas vagyok, a tanulmányi eredményem 4 egész fölött volt. 4 éve járok ebbe az iskolába. Szeretnék az érettségi után maszkmesteri szakmát tanulni, Budapesten. Szeretem az állatokat, van egy kutyám és két macskám is. Húgommal néha veszekszünk, de ettől függetlenül jó testvérek vagyunk. Apukámnak sokat segítek a méhészeti vállalkozásába, és az is lehetséges, hogy idővel átveszem tőle ezt a munkát.

 

Szatmári Cintia: Szüleimmel és bátyámmal élek Békéscsabán. Kertes házban élünk. Nagyon szeretek otthon segíteni. Van két macskám és egy kutyám. Szeretek énekelni bár nincs jó hangom. Nagyon szeretek focizni és futni.7 évig táncoltam.  Sokat vagyok Dobozon a legjobb barátnőmnél. Szerintem nagyon jó az osztály közössége. A véleményemet el szoktam mondani, elég bátor természetű vagyok.

 

Szuhaj Katinka: Elég nagy a családom, mert a szüleim elváltak és ezáltal két családom is van. Békésszentandráson lakok anyukámékkal, ezelőtt a Szarvasi Szlovák iskoába jártam. 4,67-es tanulmányi átlaggal érkeztem ide a gimnáziumba. Egyelőre még nem tudom, hogy mi akarok lenni, és hogy a szlovák nyelvvel mit akarok kezdeni. Szeretek zenét hallgatni, biciklizni, mulatni. Megszereztem a középfokú szlovák nyelvvizsgát is. Nem vagyok egy visszahúzódó típus, de azért nagyon élénk sem. Van egy öcsém, meg egy bátyám, tehát fiúuralom van nálunk.

  

 

 

Tuska Ádám: Van egy hét éves öcsém. Békéscsabán lakok, kertes házban. Minél jobb jegyeket szeretnék a következő négy évben. Szeretnék minél többet tudni a szlovákról, és folyékonyan beszélni. Hobbik: kutyasétáltatás, futás, biciklizés, focizás, motorozás. Szeretek új emberekkel találkozni. Angol levelező versenyen elért legjobb eredményem , 6. hely. Határozott vagyok és kitartó. Szeretek rajzolni is. Az előző 8 évben kitűnő voltam.


Vissza az előző oldalra