"Talpra magyar!"

Írta: Dalmadi Dóra, Kesjár Danka, Kruchió Renáta 7. o. 2014. 3. 14.

  

Iskolánkban hagyomány, hogy minden évben a 7. osztályos diákok adják elő a március 15-i műsort, így idén ezt a megtisztelő és nehéz feladatot mi kaptuk.

 A felkészülésünkben Varga Edit magyar irodalom és nyelvtan tanárunk, valamint Bagyinkáné Alberti Klára osztályfőnökünk segített.  Összeállították az előadás menetét és sok ötletet, tanácsot adtak a hangsúlyozással és a színpadi viselkedésünkkel kapcsolatban.

 Iskolai jelenetet adtunk elő, ahol erről az ünnepről beszélgettünk.

A próbák délutánonként zajlottak két héten keresztül, a hangulat mindig jó volt, mindenki élvezte. Természetesen akadtak nehézségek, de sikeresen leküzdöttük az akadályokat.  

Eljött a nagy nap. Valakinek ez volt az első színpadi szereplése.  Mi a színpadon, a nézőtéren az alsósok, felsősök, gimnazisták: tele volt az ebédlő. A kezdéskor még mindenki izgult, de hamar feloldódtunk. Osztályfőnökünk színpadra lépésével indult a műsor, innen gördülékenyen ment minden.

Kiderült, hogy a fiúk jól bánnak a karddal, és a lányok tökéletesen tépik a gyolcsot.  Élveztük az előadás minden pillanatát, rengeteg önbizalmat szereztünk.

További képek a Képgalériában

Vissza a kezdő oldalra