VIP

Írta: Petőcz Szilvia 10. o. 2014. 04. 15.

Már 1998 óta minden évben tavasszal és ősszel megrendezésre kerül a DÖK által szervezett városi ifjúsági parlament, azaz a VIP. Idén április 9-ére egy szerdai napra esett a választás, hogy összegyűljön a Csabagyöngyében az a 150 fiatal, akik több mint 10 iskolából jelentkeztek erre az egész napon át tartó színvonalas programra.

A VIP célja, hogy a fiatalok játékos feladatokkal ismerkedjenek egymással, s mellette a különböző szekciókban a fiatalkorra jellemző problémákkal is foglalkozzanak. Ezeket a szekciókat a DÖK tagjai vezetik. Úgy vélem, ez nagyban elősegíti azt, hogy a fiatalok könnyebben megnyíljanak és beszéljenek az esetleg felmerülő problémákról. Az idén 11 szekcióval indult a VIP, melyek téma választásában a diákok véleménye, javaslata jelent meg. A szekciókat a diákok maguk választották ki annak alapján, hogy melyik téma érdekli őket. Hosszú szünet után, az idén a Szlovák iskola újra csatlakozott a városi DÖK-höz (Nagy Viktória, Mokrán Nanett és Petőcz Szilvia 10. osztályos lányok).

Büszkeséggel töltött el minket, hogy ebben az évben Pecsenya Editet, iskolánk igazgatónőjét kérték fel arra, hogy nyissa meg a 2014-es tavaszi VIP-et, aki ezt elfogadta, és lelkesítő, a diákok munkáját elismerő beszéddel nyitotta meg az eseményt.

066.jpg letöltés.jpg

 Nagy Viktória és Mokrán Nanett, iskolánk tanulói az általános iskolás diákok részére szekciót vezettek. Nagy lelkesedéssel és örömmel vetették bele magukat a munkába. Petőcz Szilvia a szervezésben, a háttér munkákban vett részt.

A mi iskolánkból, erre a diákokat megmozgató tavaszi rendezvényre, 7 diák jelentkezett: Rigó Tamara (11), Seres Aida (10), Pálvölgyi Eszter, Brhlik Eszter, Rajeczki Kitti, Bajczer Csilla és Okányi Bettina (9). Szép élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak a diákok, és jelezték, hogy az őszi VIP-re is szívesen jönnének. Megéri, hisz semmit sem veszíthet az ember: jó társaságban van, új barátokat szerezhet, és érdekes témákról beszélgethet egy egész napon át.

img_2927.jpg 10155654_661961110525143_3417813640874998155_n.jpg

Vissza a kezdő oldalra