Egy izgalmas délelőtt a gimnáziumban

Írta: Kissné Szabó Ildikó

2014. 11. 19.

November 14-én, pénteken iskolánkba látogatott  a Debreceni Egyetem több oktatója és hallgatója. A „Meet theProfessors” program az egyetem pályázati projektje, amelynek során az ország különböző középiskoláiban mutatják be több tudományág eredményeit, kedvet csinálva ezzel a diákoknak a tudományos ismeretszerzéshez és a továbbtanuláshoz.

Az iskolánkban szervezett programon az  egyetem karai és tanszékei közül az állam- és jogtudományok, az anglisztika, az informatika, a fizika, a matematika, a néderlandisztika, a néprajz és a történelem tudományterületek képviselői vettek részt .
Gimnazistáink és 8. osztályosaink forgószínpad szerűen és aktívan csatlakoztak az egyes programokhoz. Miközben a „nagyok” történelmi forrást dolgoztak fel és megismerkedhettek a történész munkájával, kvízeket tölthettek ki a Benelux államokról, válaszolhattak a népi ünnepkörrel kapcsolatos kérdésekre, belekóstolhattak a jogi tevékenységekbe, felpróbálhatták a talárt, hallhattak mulatságos példákat a
Hunglish „nyelvre”, kézügyességüket fejleszthették térbeli alakzatok építésével, új informatikai adatábrázolási módot láthattak és végül, de nem utolsó sorban izgalmas fizikai kísérleteket nézhettek meg, addig a kisebb diákok óriási buborékokat varázsoltak elő az udvaron.

A programokat tartó oktatók és egyetemisták lelkesen és inspiráló módon végezték feladataikat, diákjaink pedig jó kedvvel és sok információval gazdagodva vettek részt a programokon.


Köszönjük a szép délelőttöt a Debreceni Egyetem képviselőinek:
- koordinátor: Dr. Takács Levente
-  történelem: Kerepeszki Róbert és Bradács Gábor
- matematika: Rábai Zsolt
- informatika: Papp Ildikó és Kunkli Roland.
- fizika: Godó Bence, Badankó Péter, Pintér Dóra
- néprajz: Marinka Melinda, Telenkó Bazil
- anglisztika: Szabadi István
- néderlandisztika: Bozzay Réka, Tóth Zsuzsanna
- jog: Török Éva, Szabó Zsófia.

További képek a Képgalériában
Vissza a kezdő oldalra