A mozgás a legjobb barát a szervezet számára

Írta: Varga Edit

2014. 10. 06.

Október 1-én iskolánkban a hagyományainkhoz híven ismét megrendeztük az Egészségnapot.

A gyerekek korosztályonként különböző programokon vettek részt.

Az általános iskola tanulói a reggeli bemelegítés után ízletes gyümölcssalátát készített, majd a CsabaParkban megrendezett  játékos sportvetélkedőn vettek részt, ahol kerékpáros akadálypályán kellett megmutatni tudásukat, ill. az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésekre adtak válaszokat. Az első osztályosok ellátogattak a Mentőállomásra is. A délutáni órákban az iskola területén szerveztek akadály- és ügyességi versenyeket.

A gimnazisták a Viharsarok Közhasznú Egyesület szervezésében a Center Fitness  programjain izzadhattak a délelőtt során. Karsai Zoltán köredzést, Huszár János TRX  valamint Nagy Anita  kangoo edzést tartott. A diákok a személyi trénerek segítségével ismerkedhettek meg ezen mozgásformákkal, és komoly küzdelmet folytattak  a kalóriák ellen.

A nap során a Zöld Bambusz étterem is visszatért, hisz kínálatukat már a tavalyi évben megismerhettük. Moka Ildikó étteremvezető előadása után különbséget tudtunk tenni a vegán és a vegetariánus étrend között is, ismét falatozhattunk  ízletes falatkáikból.

A diákok rendkívüli kitartásukról, lelkesedésükről tettek tanúbizonyságot. A nap végén büszkén mondhatták el, hogy legalább ezen a napon egészségesen éltek. De ez nem rendkívüli, hisz iskolánkban immár második éve tart Karsai Zoltán TRX edzéseket hetente egy alkalommal a tanároknak és a diákoknak egyaránt.

A nap során többen jutottak a következő megállapításra :

A sport segítségével javul az alvásminőségünk, hosszabb ideig leszünk képesek dolgozni, figyelmünk koncentráltabbá válik, kevésbé válunk  ingerlékennyé vagy idegessé! Használata nincs korhoz kötve!


További képek a Képgalériában
Vissza a kezdő oldalra