Ismerkedési est a kollégiumban

Írta: Gyurkó Edit

2014. 09. 25.

Szeptember nem múlhat el ismerkedési est nélkül a kollégiumban, ahol iskolánk gimnáziumi tanulóin kívül még 33 középiskolás lakik. Ők a város nyolc különböző oktatási intézményében sokféle szakmát tanulnak. A kollégiumban viszonylag kis helyen sok embernek kell tartósan egymás mellett élnie, ezért nem mindegy, hogy milyen a légkör.

Az irányított beszélgetés során a tanulók megtudták egymásról ki milyen pályára készül, és így az is világossá vált, hogy kitől milyen területen lehet segítséget kérni, ha úgy hozza a szükség: ki magyarázza el a matekot, ki ad tanácsot betegápolásban, melyik fodrásztanuló vágja le szívesen a hajukat.

A szóbeli ismerkedést csapatépítő játékok követték. Játszani még a nagyok is szeretnek, mert játék közben fesztelenül közelebb kerülhetnek egymáshoz, és szinte észrevétlenül, baráti szálak alakulnak ki köztük. Ez megalapozza a későbbi jó kollégiumi hangulatot.  Ha a diákok kedvelik egymást, akkor nem esik nehezükre alkalmazkodni, figyelmesnek, és segítőkésznek lenni, így kevesebb a súrlódás, feszültség. A szeretet megkönnyíti és megszépíti a kollégiumi életet, ezért tartjuk fontosnak az ismerkedési est megrendezését.


Vissza a kezdő oldalra