Szalagavató

Írta: Alberti Csilla a 12. osztály osztályfőnöke

2014. 12. 04.

2014. november 29-én, pénteken rendezték meg iskolánkban a végzős diákok szalagavató ünnepségét. Mint mindig, ezúttal is bensőséges, családias rendezvényre került sor.

Kezdés előtt fél órával érkeztek az első vendégek, és hamarosan megtelt a csodálatos díszbe öltöztetett ebédlőnk. Hagyomány nálunk, hogy a 12.-es saját maguk által választott zenére vonulnak be. Mi a „My Way” c. híres Frank Sinatra számot választottuk André Rieu feldolgozásában. A műsort a Ványai Művészeti Csoport tánca nyitotta meg. Ezután a 11. osztály műsorát tekinthettük meg, akik ötletesen, humorosan foglalták össze 4 év történéseit, ötletesebbnél ötletesebb klipeket, bejátszásokat láthattunk tőlük, amelyek mind rólunk szóltak. A vidám összeállítás után mi is bemutattuk a videónkat, amelyben a osztály jövőjét próbáltuk elképzelni.

Tanár kollégáim számára meglepetéssel készült az osztályom: amikor felcsendült Sosztakovics gyönyörű 2. keringője, a 12. osztály tagjai siettek oda hozzájuk, s kérték fel őket egy rövid táncra.

Ezután Ormándy Marcell, 11. osztályos tanuló gyönyörű zongorajátékát csodálhattuk meg, aki Beethoven Holdfény szonátáját adta elő.

Az est fénypontjára, a szalagtűzésre ezután került sor. Minden végzős az iskola emblémájával ellátott szalagot kapott a 11.-esektől, cserébe egy „2014” feliratú, kézzel készített kis telefontokot kaptak a két osztály közös csoportképével. A szép zenével kísért szalagtűzés után már mindenki Pecsenya Edit igazgatónő beszédét várta, ám ekkor engem ért hatalmas meglepetés: osztályom tagjai elénekelték azt a számot, ami oly sokat jelent a számomra, a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” c. musical Fináléját gitárkísérettel.

Az est zárásaként hangzott el igazgatónőnk kétnyelvű beszéde, amelyet a végzősökhöz intézett. A szokásos koccintás sem maradhatott el, az intézmény tanárai gratuláltak a végzősöknek, majd a vendégek következtek a sorban.

Felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak, soha nem felejtjük el ezt az estét.

 

A szalagavató színvonalas megrendezését, a szívhez szóló műsor elkészítését ezúton is szeretnénk megköszönni Kissné Szabó Ildikónak, a 11. –esek osztályfőnökének és egész osztályának, hiszen tavalyról tudjuk, hogy óriási munka egy ilyen program kivitelezése. Köszönet illeti még mindazokat, akik bármilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy emlékezetessé tegyék számunkra ezt az estét.

 

 

További képek a Képgalériában 

Vissza a kezdő oldalra