DÖK nap

Írta: Csécsei Kitti, 10. osztályos tanuló

2016. 03. 31.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap a gimnázium tanulói számára megszokottól eltérően telt… tanulás helyett ezen a napon került megrendezésre a DÖK nap.

 Első napirendi pontként, Petőcz Szilvia, mint az iskola DÖK titkára köszöntötte a jelenlévőket, ismertette a programot, amit a lemondó beszéde követett. Beszámolt arról a 3 évről, amit ebben a pozícióban töltött, illetve a Városi Dök-ben végzett munkájáról.

Majd az új DÖK titkár bemutatkozása következett -nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy ezt a posztot én tölthetem be. Minden erőmmel azon leszek, hogy az iskola régi hagyományait továbbvigyem, és emellett az egyik célom az egészséges életmód és a sport fontosságának bevonása különböző programokon keresztül.

8:30-tól régi diákokkal beszélgettünk, akik készségesen választoltak az előzőleg megfogalmazott kérdéseinkre. Meséltek az akkori iskolai életről, az osztálykirándulási élményeikről, megosztották velünk jelenlegi munkahelyüket, és végül egy pár hasznos tanácsot adtak az érettségizőknek, és nekünk is.

Egy rövid szünet után önismereti foglalkozásokon vettünk részt, amit Bágy Petra, Zsótér Mária és Perjési Debóra vezettek. Mindhárman a békéscsabai Táliber alapítvány munkatársai. Nagyon érdekes feladatokkal készültek, mindenki nagyon élvezte és rendkívül hasznosnak találta, ugyanis rájöttünk, hogy mindenkiben van valami közös, és hogy bizonyos helyzetekben fontos lehet az együttműködés, s meg kell próbálni alkalmazkodni, mert együtt mindent könnyebb megoldani.

Végül jött a mindenki által várva-várt meglepetés- a pizza, ami perceken belül elfogyott.

Úgy gondolom, hogy ez a nap igazán jól sikerült.

Köszönjük az Iskolánk és a Táliber alapítványnak a támogatást!

Vissza a kezdő oldalra