Mi törődünk az egészségünkkel!- Egészségnap a szlovák iskolában

Írta: Czégény Gyuláné

2015. 10. 15.

Az intézményi egészségnapot hagyományainkhoz híven októberben rendeztük meg.

Az időjáráson kívül a programnak is sok támogatója volt.

10. éve rendezzük meg ezt az eseményt, amelyen az intézmény apraja, nagyja aktívan részt vesz. A programok összeállításánál figyelembe vesszük a diákok igényeit is.

A reggeli bemelegítés igazi kezdő csemegéje volt a napnak. A ritmust és az ütemet keresve kicsik és nagyok, tanárok és diákok mozogtak együtt. Felemelő érzés volt még annak is, aki a padon ülve figyelte az eseményeket.

A közös tornát az alsó tagozaton salátakészítés, majd egészségnevelési foglalkozások követték. Mára már biztosan tudja minden diák, hogyan kell helyesen táplálkozni, fogat és kezet mosni. Eközben az elsősök a mentőautó rejtelmeivel ismerkedhettek meg a Mentőállomáson. Közös vetélkedő ügyességi feladatokkal, majd Rendőrautó bejárás és ügyességi pálya megismerése következett.

A délutáni eső ellenére az alsósok nárciszhagymákat ültettek az udvaron lévő virágtartókba.

A felsőben és a gimnáziumban vetélkedők és akadályverseny színesítették a programot, s persze bővítették a diákok ismereteit az egészséges életmódra való nevelésben.

 A nap programjából a sport sem maradhatott ki, diák-szüló-tanár röplabda és diák focimeccseken szurkolhatott ki-ki a kedvenceinek.

A teaház, egészséges pékáruk, biocsíra, különböző mézek, és dzsúszok kóstolója színesítették a napot és hozzájárultak a diákok és felnőttek ismereteinek és egészségtudatos táplálkozásának bővítéséhez.

A nagyobbak és a felnőttek vérnyomás, testzsír, testsúly és vércukorszint mérésen is részt vehettek.

Ez a nap megint pillanatok alatt eltelt. Az egész iskola, kollégium együtt tölthetett el egy szép napot.

Fitten, élményekben gazdagon és persze fáradtan nyugtáztuk a napot.

Az egész napi sodrásban csak egy dolgot felejtettünk el: UNATKOZNI.

További képek

Vissza a kezdő oldalra