Gólyabál

Írta: Csécsei Kitti 10. o.

2015. 11. 19.

2015.11.16-án megrendezésre került iskolánkban a gólyabál, ahol a 10. osztály felavatta az ifjú kilencedikeseket.

A program este fél 7-kor kezdődött egy köszöntővel, majd a 9. osztályosok műsora következett: különböző stílusú táncokat mutattak be, amit mi nagyon szórakoztatónak találtunk. Ezt az általunk készített feladatok követték. Először 2x2 fős csapatokat választottunk. Az ő feladatuk egy E-betűs szituáció alkotása volt, melyet nagyon kreatívan oldottak meg. Másodszor 3 csoportban különböző nyelven kellett énekelniük. Az elején kicsit bátortalannak tűntek, de hamar belejöttek. Ezt a játékot 2 csapatépítő feladat követte. Az egyik a seprűtánc volt, ahol a diákoknak és az osztályfőnöknek táncolniuk kellett, miközben egy seprűt adogattak egymás között. Utána a háromszög játék következett. A játék lényege az volt, hogy mindenkinek 2 embert kellett a szemével kiválasztania, és úgy járkálni fel-alá, hogy a 3 ember egy háromszöget alkosson. Ezt a játékot mindenki nagyon élvezte. Utolsó előtti feladatként a zsebszöveg”, majd zárásként a „szöveg+kép” következett. A "zsebszövegben" egy megadott szituációt kellett eljátszani: amikor a játékosok meghallották a nevüket, a játék előtt kapott 3 kártyából 1-et el kellett olvasni, majd folytatni az eredeti beszélgetést. A "szöveg+kép"-ben a vetítőn található képekből kellett egy történetet összehozniuk.

A játékos feladatok után a kilencedikesek letették a gólyaesküt. A tanulóknak a színpadon térden állva, szívükre tett kézzel kellett elismételni szlovákul és magyarul az eskü szövegét. Ezt követte a ruhák átadása, amit egészen a téli szünetig hordaniuk kell. A „gólyaruha” különböző színű ingekből áll, amelyeken az általuk kedvelt vagy kevésbé szeretett tárgyakról készült képek vannak. Emellett, megtalálható rajtuk a mi nevünk is, attól függően, hogy ki kinek a gólyája.

Nagy meglepetésünkre és örömünkre a 9. osztály ajándékkal kedveskedett nekünk: egy dobostortával leptek meg minket, és emellé mindenki egy becsomagolt diót is kapott. Ezúton szeretnénk megköszönni a 9. osztálynak és osztályfőnöküknek, Alberti Csilla tanárnőnek, hogy gondoltak ránk.

Valamennyi gólyának kívánunk nagyon szép, sikeres és tartalmas gimnáziumi éveket.

Reméljük, hogy mindenki jól szórakozott ezen az estén. Ám a feladatok ezzel még nem értek véget… Az elkövetkező 1 hónapban további kihívásokkal kell szembenézniük a 9.-eseknek!

További képek

Vissza a kezdő oldalra