Nyári egyetem

Írta: Kesjár Daniella

2015. 7. 27.

Július ötödikén vonatra szálltunk, hogy 8 napot eltöltsünk Besztercebányán, ahol az UMB jóvoltából nyári diákegyetemen vehettünk részt. Az országból 7 fiatal – 3 Békéscsabáról, 2 Szarvasról és szintén 2 Budapestről – tehette próbára tudását és Lipták Zsolt tanár úr tűrőképességét, de voltak még Lengyelországból, Ukrajnából, Szerbiából és Romániából is.

Rengeteg fejtágításon vettünk részt, sőt mi magunknak is kellett saját előadást tartani arról, milyen élményeket szereztünk a táborban. Így született meg a nyulakról szóló magyar történet, amiért mi, magyarok már majdhogynem vért izzadtunk.

Persze nem csak a tanulásról szólt ez a tábor, bejártuk a környék – ha nem egész Szlovákia – templomait, várait, múzeumait és érdekességeit. Ellátogattunk Selmecbányára, Oravára, Alsókubinba, Detván a folklórfesztiválra és még egy szigetet is meglestünk. A hosszú utakon társunk volt egy modern mintázatú busz, valamint a híres-neves balík – rántott hús, két kenyér és uborka. Nyami.

Tekintettel arra, hogy nyár közepén volt ez a tábor, strandot is beterveztek – pont azon a napon volt borús, szeles és hideg idő. Csapatunk azonban nem hátrált meg, a város uszodája felé vettük az irányt.

Sokat voltunk kint Besztercebánya gyönyörű főterén, ahol van egy gyönyörű szökőkút, szép templomok, különleges szobrok, no meg ingyen wifi és egy jó fagyizó.

Mindenki kedves és barátságos volt a másikkal, nagyon jól el lehetett beszélgetni minden gyerekkel. Legjobb szórakozásnak mindenki a nyelvtörők kimondatását találta a másikkal szemben.

Mire az utolsó naphoz értünk, sok új barátot, rengeteg új emléket, no meg egy kis tudást is a magunkénak tudhattunk. Ezek felett még le is diplomáztunk egy bő hét alatt.

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy elmehessünk ebbe a táborba, tanulhassunk, barátkozhassunk, valamint tömérdek mennyiségű múzeumot és templomot megnézhessünk rántott húsos kenyeret majszolva. Mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy nagyon jól éreztük magunkat, előre irigyeljük a következő turnust.

Vissza a kezdő oldalra