Nyílt nap volt a Szlovákban!

Írta: Mayer Sándorné

2016. 1. 28.

2016. január 28-án több éves múltra visszatekintő hagyományos nyílt nap volt iskolánkban.  Ezen a napon bepillantást nyerhettek az érdeklődő szülők gyermekeikkel az iskola mindennapjaiba.

Az üdvözlő szavak után Pecsenya Edit igazgatónő bemutatta az iskola sajátosságait. Szólt az iskola fenntartójáról, a finanszírozásáról, a 12 éves képzés lehetőségéről, táborozásokról, az ösztöndíjról, az anyanyelvi tanárok alkalmazásáról. Kitért a nyelvoktatás, az informatikaoktatás mellett a mérési eredmények és a hozzáadott pedagógiai érték jelentőségére is, s hangsúlyozta milyen fontos, hogy a gyermekek csalásias légkörben, szeretetteljes közegben töltsék el napjaikat. Ezek után egy rövidfilm segítségével nyomon követhették az iskolai élet jelentős eseményeit, a vidám programokat, ünnepeket, hétköznapokat.

A szülők gyermekeikkel együtt egy-egy tanítási órát is meglátogattak. Bekukkantottak a 4. osztályba, ahol Gyöngyi Mónika angol óráján vehettek részt. Benéztek a 2. osztály olvasás órájára Szószki Erzsébet tanító nénihez. Itt A halász és a nagyravágyó felesége című meséjével várták őket, majd Libuše Pestiová tanítónő vezetésével bemutatkoztak az elsősök. Láthatták az érdeklődők milyen szókincs birtokába jutnak a kisdiákok néhány hónap nyelvtanulás után.

A nyílt nap kellemes hangulatban telt, melynek programja beszélgetéssel zárult, ahol a szülők választ kaptak az esetlegesen felmerült kérdéseikre.

Nagy szeretettel várjuk beiratkozáskor a leendő elsősöket. 

 

Vissza a kezdő oldalra