VÉGRE ITT A NYÁR!

Írta: Beraczka Ilona, tanár

2017. 06. 23.

Iskolánkban a 8. osztályosok ballagása és a tanévzáró ünnepség az idén június 16-án 16 órakor volt megrendezve. A főpróbán az udvaron és a tornateremben is ki lett próbálva a ballagás koreográfiája, de nagyon izgultunk, hogy ne essen az eső – nagyon úgy tűnt, hogy nem lesz szerencsénk – mert az udvaron mégis kényelmesebb és kellemesebb ez a rendezvény. Mégis szerencsénk volt, az idő jobbra fordult az utolsó pillanatban, így az udvaron vártuk, hogy a nyolcadikosok elbúcsúzzanak lassan ballagva a tantermektől és elérjék az udvarra vezető kijáratot. 15 tanuló búcsúzott az általános iskolától, ebből heten az iskolától is, mert ők a tanulmányaikat másik középiskolákban folytatják. Iskolánk gimnáziumi tagozatán 8 tanuló folytatja tanulmányait ebből a 15 tanulóból.

Az egész ünnepség meghitt, méltóságteljes volt, melyen először a hetedikesek búcsúztak a végzősöktől, majd a végzősök búcsúztak a tanáraiktól, megköszönték szüleik támogatását és felelevenítették a régi szép emlékeket.

A ballagás után sor került a tanévzáró ünnepélyre, melynek keretén belül gyémánt diplomát kapott Hidasi Tiborné Zsuzsika néni és Krett György, iskolánk volt tanárai. Ez hagyományszerű szép gesztus azon pedagógusok felé, akik egész aktív életükben a pedagóguspályán munkálkodtak és sok dicsőséget szereztek az iskolának is.

Végül sor került a jutalomkönyvek kiosztására, a tanulók büszkén és boldogan vették át az okleveleiket és ajándékaikat. Az ünnepséget Lászik tanár úr zárta a következő mondattal: „Ezennel a 2016-17-es tanév hivatalosan is véget ért.”

A pihenés időszaka jön, reméljük, minden tanulónk tartalmasan és élmény dúsan tölti a pihenés heteit, és újult erővel, vidáman, kipihenten kezdhetjük el a következő tanévet.

 

A képeket készített: Fábián Marianna

További képek
Vissza a kezdő oldalra