Egészségnap

Írta: Alberti Csilla

2016. 10. 10.

2016. október 5-én iskolánkban ismét megrendezésre került a nagy hagyományokra visszatekintő Egészségnap.

            Rendhagyó módon idén a diákparlamenttel vette kezdetét a rendezvény, ahol a felső- és alsó tagozat képviselői tolmácsolták osztályuk véleményét az aktuális oktatási kérdésekről, a Diákönkormányzat működéséről és egyéb felmerülő, fontos kérdésekről. Végül megválasztottuk képviselőinket, akik az országos Diákparlamentben fogják képviselni iskolánkat.

            Ezután a szokásos reggeli tornára került sor, amelyen az iskola összes tanulója, 6-tól 18 éves korig megmozdult, de voltak vállalkozó kedvű tanárok is. Ezúttal azonban nem volt könnyű dolgunk, ugyanis capoeirázni kellett! Egy, a capoeirát profi szinten űző csapat volt ebben a segítségünkre.

            A nap további részében a diákok tagozatokra oszlottak. Az alsósok látogatást tettek a közeli mentőállomáson, majd a felsősökkel együtt egy több állomásból álló vetélkedőre indultak az iskola területén. Olimpia totó, KRESZ kérdések, egészséggel kapcsolatos tudnivalók, ügyességi feladatok vártak rájuk. Ezalatt a gimnázium tanulói az „Egy lépés az egészségért” c. vetélkedőn bizonyíthatták be, hogy ki tud többet az egészséges táplálkozásról, zöldségekről, gyümölcsökről, és a végén még kézügyességüket és kreativitásukat is bemutathatták, mivel egészséges alapanyagokból kellett szobrászkodniuk. Az elfáradt diákokat a 8. osztály invitálta meg az általuk készített finom gyümölcssaláta elfogyasztásához.

            A nap foci- és röplabdamérkőzésekkel zárult.

            Az egész nap folyamán folyamatosan mérték az érdeklődők testzsír százalékát, vérnyomását és vércukor szintjét. 

            Az iskola vezetősége és tanárai remélik, hogy sikerült egy kicsit a gyerekekben felkelteni az érdeklődést, hogy hogyan és mi módon tehetnek az egészségükért.

További képek
Vissza a kezdő oldalra