Színház az egész világ

Írta: Varga Edit

2016. 10. 4.

Iskolánk tanulói ebben az évben is színházlátogatók lesznek. Már évek óta –lassan hagyománynak mondható- a budapesti Katona József Színház előadásaira vettek bérletet, ezzel nem kis anyagi áldozatot vállaltak a szülők gyermekeik kulturális szórakozása érdekében. Idén hét alkalommal utazunk Pestre. Szeptember 24-én Shakespeare : Minden jó ha vége jó  darabbal nyitottuk az évadunkat. A gimnázium 47%-a utazik –szinte egyedüliként az ország keleti régiójából.

A helyi adottságokat, lehetőségeket is kihasználjuk, szeptember 15-én a Békés Megyei Könyvtárban Grecsó –Kollár irodalmi-, zenés programon is sok diákunk vett részt. Nagyon tetszett nekik.

 http://konyvtar.bmk.hu/hu/web/guest/kozos-galeria/-/gallery/zenes-irodalmi-est-grecso-krisztiannal-es-kollarklemencz-laszloval-245228#.V9wPq7CP3_k.facebook

Az idei évadban is folytatódik a  Mindentudás Színházi Egyeteme, az évadnyitó előadást október 3-án prof. Dr. Gyenge Zoltán tanszékvezető egyetemi tanár : A nő szerepe a görög sorstragédiákban - Elektra, Helené és Médea címmel nézhettük meg. Nem csupán a tartalom, de a professzor előadási stílusa, színvonala is magával ragadó volt. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink minden szinten felkészülhessenek a továbbtanulásra, az egyetemi előadás szintje ne legyen túlságosan eltérő, befogadhatatlan a számukra. A tanár úr immár harmadik alkalommal vezette be a diákokat a mitológia csodái közé.

http://jokaiszinhaz.hu/hir/a-no-szerepe-a-gorog-sorstragediakban-elektra-helene-es-medea

Vissza a kezdő oldalra