Gólyabál 2017.

Írta: a 9. osztály tanulói

2017. 10. 26.

2017. október 19.-én volt a Gólyabál, amelyre mi, mint friss „gólyák” nagy izgatottsággal készültünk, vártuk is nagyon, de időnként a nyugtalanság is erőt vett rajtunk: vajon milyen beavatásban lesz részünk, vajon meg tudjuk majd oldani a feladatokat, amelyeket kapunk? Kósza híreket hallottunk innen-onnan, a mende-mondák alapján arra készültünk, hogy nehéz, erőfeszítéseket is igénylő feladatsorral készülnek a tizedikesek.

Kaptunk egy előzetes feladatot is: egy ismert magyar dalra kellett klipet készíteni és azt a színpadon előadni. Mivel először még félre is értettük a feladatot (először úgy értettünk, hogy egy videóklipet kell készítenünk), duplán kellett megdolgoznunk az előzetessel. A munkába viszont hamar belefeledkeztünk, élveztük, ötletekkel és jókedvvel is hozzájárultunk a sikeres végeredményhez, és kaptunk segítséget is: Szeifert Tomi és Dénes Cipi professzionális munkát végeztek a videóval, amely itt is megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=1NpcYs9qiE0. A 12.-es fiúknak köszönjük szépen a segítséget!

A színpadi „mű” elkészítésében Árgyelán Anna tánctudását vettük elsősorban igénybe, ami  további ötletek felhasználásával  és nagy összmunkával szintén meglett, és úgy láttuk, sikerünk is volt. Ebben oroszlánrészt vállalt Szabó Ricsi és Kesjár Pisti is, mint a történet főszereplői.

A feladatok jók voltak, azt kell, hogy mondjuk, hogy kellemesen csalódtunk, vadabb feladatoktól tartottunk, ezek a vicces, játékos próbák jókedvre derítettek minket, nagyon élveztük az egész Gólyabálat. Az első feladatot Bajczer Csabitól kaptuk, testnevelés óra volt, igazi erőelemekkel, hát… azért volt olyan része is, amit mi is meg tudtunk csinálni, nem csak Csabi. A cukros feladatnál nagyon igyekeztünk, beleadtunk apait-anyait. A legmókásabb talán az éneklés volt, hát… voltak olyan dalok, melyeket sehogy sem tudtunk beazonosítani a hallottak alapján, de volt olyan dal is, amit fel tudtunk ismerni. Horváth Heni képes volt a kocsit megtolni a seprűvel, ezt még mindig nem értjük, hogy is csinálta, de jót nevettünk ezen a feladaton is. A hangulat végig nagyon jó volt, köszönjük a tizedikeseknek ezt a csodás élményt! Mostmár „hivatalosan” is megkaptuk a beavatást, igazi gimisekké váltunk, igyekszünk megszolgálni ezt a megtisztelő címet, többek között a fogadalmunkban megfogalmazottak alapján is! Mégegyszer köszönünk mindent!

További képek
Vissza a kezdő oldalra