Pénz7 rendezvénysorozat

Írta: Beraczka Ilona, tanár

2018. 01. 03..

Néhány gondolat, melyet érdemes tudni a Pénz7 programjairól:

A Pénz7 rendezvénysorozat az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányításával valósul meg.

A 2018. március 5-9. között megrendezésre kerülő események

·         pénzügyi mottója, alaptémája a „Hitelekről okosan!"

·         vállalkozói témája "Üzleti ötlet és együttműködés (üzleti ötlet, validálás, marketing, valamint csapatmunka és együttműködés)"

·         A Pénz7 programjait segítő szakemberek tartják, az iskolánk pedagógusainak segítségével.

A Pénz7 fő céljának megvalósítását: a pénzügyi kultúra és gyakorlati tudás közös elmélyítését!

Hazai főszervezők

·         Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) (projektgazda)

·         Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

·         Magyar Bankszövetség

·         Pénziránytű Alapítvány

·         Junior Achievement Magyarország

Mi a Pénz7?

A 2017/2018-as tanévben immár negyedszer rendezzük meg az általános- és középiskolás diákok pénzügyi tudatosságát interaktív eszközökkel fejlesztő Pénz7-et, amely az elmúlt tanévben már több mint 1.100 iskola 166 ezer diákjához ért el. 

A 2018-as Pénz7 pénzügyi témája az „Okosan a hitelekről”, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint szakmai együttműködő partner közreműködésével a Pénz7 az előző tanévhez hasonlóan vállalkozói témával is bővül, amelynek célja, hogy a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kapjon az iskolákban. A program ideje alatt a korábbi évek pénzügyi tananyagai is elérhetővé válnak, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően ezekből a tananyagokból is válogathatnak.

Bővebben: http://www.penz7.hu/a-penz7-rol/a-kezdemenyezesrol

 Mikor kerülnek fel a tananyagok? Milyen módon lesz lehetőség a felkészülésre?

Az adott évi Pénz7 tananyagot csak a regisztrált iskolák és önkéntesek számára tesszük elérhetővé. A korábbi évi tananyagok elérhetőek a Pénz7 weboldaláról.

A letölthető tananyag részét képező tanári útmutatón túl a pénzügyi témájú órák próbaóráiról készült videók is megtekinthetők, valamint e-learning alapú felkészítést is szervezünk, webináriumi lehetőséggel kiegészítve.

 

Kiegészítő programok

·         2018-ban is sok érdekes kiegészítő program kíséri a témahét eseményeit, érdemes a honlapot folyamatosan figyelni.

·         Pénz7 – Mondd magyarul! - Pénzügyi névkereső pályázat (2017-es program volt)

A Pénz7 alkalmából névkereső pályázatot hirdettünk 10 és 25 év közötti fiatalok részére, 5 kategóriában. Az alább felsorolt pénzügyi-gazdasági szakszavakra – ATM, POS, Prepaid bankkártya, startup, csoportos beszedési megbízás, - a felfutó népszerűségük ellenére sem alakultak még ki a pontos magyar szakkifejezések. Megfelelő köznyelvi használatuk még formálódik, ezért kerestünk a pályázat során minél közérthetőbb, frappáns, magyar nyelvű javaslatokat. A pályázatra bárki küldhetett be pályázati anyagot, tanulmányi, foglalkozásbeli megkötések nélkül – a megadott korosztályból!

·         Szuperhős képregény rajzoló és videó pályázat (2017-es program volt)

Nyeremény: PÉNZ7 osztálykirándulás Bécsbe vagy Budapestre

Vissza a kezdő oldalra