Csapatunk az országos döntőben!

Írta: Beraczka Ilona, tanár

2017. 10. 27.

Az idén ünnepli 150. évfordulóját a Központi Statisztikai Hivatal, és ebből az alkalomból rendezték meg a STAT-WARS elnevezésű országos versenyt, melynek első fordulója egy on-line teszt volt. A teszt kitöltéséhez segédanyagot is kaptunk, amely a Statisztikai Hivatal történetéről, Magyarország gazdasági és társadalmi helyzetét elemző különböző diagramokból és egyéb dokumentumokból állt.

„Csatoltan küldjük a STAT-WARS IV. feladatsorát, melyhez a válaszokat a szintén csatolt dokumentumokban lehet megtalálni, illetve az ott meglévő adatokból lehet kiszámolni. Csak tájékoztatásul jelezzük, hogy összesen 154 csapat jelentkezett a versenyre!” – írták nekünk a szervezők.

A selejtező befejeztével – a gondosan és gyorsan kitöltött teszt után – vártuk az eredményt, amely kb. 2 héttel az első forduló után e-mailben meg is érkezett: „A beérkezett „Feladatlap”-ok megoldásait és a visszaküldés gyorsaságát figyelembe véve örömmel értesítjük Önöket, hogy 4 fős csapatuk (+1 fő felkészítő tanár), az elért eredmények alapján bekerült a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe, amelyhez ezúton is gratulálunk!” – olvashattuk örömmel. Csapatunk tajgai: Dénes Ciprián (12. osztály), Gyöngyi Barnabás, Mikus Vivien és Kovács Boglárka (11. osztály).

A mellékelt táblázatból azt is megtudtuk, hogy a legjobb 10 helyezett közé kerültünk be, ennyi csapatot hívtak be a döntőbe. A tájékoztató levélből megtudtuk, milyen feladataink vannak még: „A verseny első, már pontokat érő része, hogy minden csapatnak készítenie kell egy, a „150 éves a Központi Statisztikai Hivatal”-t promótáló (maximum 2 perc terjedelmű) anyagot”.

A döntő Időpontja és helye: 2017. november 8. Központi Statisztikai Hivatal, 1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7.

Programja:  

 9:30 – 10:25              A csapatok érkezése, regisztráció

10:30 – 10:45             Megnyitó, tájékoztatás a versenyről és a további programokról

10:50 – 11:20             A KSH patinás épületének bemutatása

11:30 – 13:30             A verseny lebonyolítása

13:30 – 14:20              Ebéd

14:30 – 15:00              Érdekességek a KSH életéből

15:00 – 15:30              Eredményhirdetés, nyeremények átadása az első három helyezettnek

Szurkoljatok, hogy sikeresen tudjunk helytállni!
Vissza a kezdő oldalra