Všetko o Slovensko, azaz „Mindent Szlovákiáról”

Írta: Alberti Csilla, Galát Róbert tanárok

2017. 12. 15.

2017. november 12-én, a „Szlovák Hét” programsorozat keretein belül szerveztünk a felső tagozatos diákok számára online versenyt „Všetko o Slovensko, azaz „Mindent Szlovákiáról” címmel. A diákokat sorsolás útján 4 fős csapatokba osztottuk, valamint két kategóriát alakítottunk ki: 5-6. osztályosok és 7-8. osztályosok. A program lebonyolításához a Socrative tesztíró programot használtuk. Ebbe a programba belépve egy 25 kérdésből álló teszt indult el számukra szlovák nyelven. Mindkét csoport korosztályuknak megfelelő tesztsort kapott. Időkorlát nem volt, saját tempóban haladhattak a csapatok. A kérdések több műveltségi területet öleltek fel, így pl. történelem, szlovák nyelv és irodalom, biológia, népismeret, ének, sport.

Nagyon jó eredmények születtek, hiszen az 5-6. osztályosok kategóriájában 88%-os teljesítménnyel győztek, a 7-8. osztályosoknál pedig az első helyezett csapat 76%-ot ért el. A két győztes csapat értékes papír-írószer ajándékokat kapott, amelyet iskolánk alapítványa biztosított.

A verseny pörgős volt, a gyerekek élvezték, hogy ezúttal telefonjaik segítségével versenyezhetnek. A különböző összetételű csoportok ügyesen együttműködtek.

(a képen a két győztes csapat tagjai láthatók)

Vissza a kezdő oldalra