Ballagás 2019

Írta: Bagyinkáné Alberti Klára, 8. osztály osztályfőnöke

2019. 6.17.

2019. június 15 - én szombaton, egy forró, kánikulai napon ballagott el a nyolcadik osztály.

A gyerekek nagyon várták ezt a napot. Igazából az utolsó 2 hétben tudatosult mindenkiben, hogy közeledik a várva várt esemény, akkor, amikor a fényképek és a meghívók elkészültek és elkezdték a ballagási szöveget szerkeszteni, és kiválasztani a zenét.

Kedden, szerdán még Szegeden voltunk osztálykiránduláson. Ott is sok kérdés fogalmazódott meg bennük azzal kapcsolatban, hogy milyen is lesz ez a szép nap? Milyen lesz a frizura, mit fogunk énekelni……, milyen sorrendben vonulunk, melyik oldalon lesz a tarisznya?

A ballagás napján 8 órára jöttek be a gyerekek és a szülők. Bizonyítványosztás után, elbúcsúztunk tőlük Lipták Zsolt kollégámmal, aki 3 évig volt a délutános nevelőjük.  Meglepetésnek készítettem egy 7 perces videót, amin régi fényképek villantak fel, egészen alsós koruktól. A zenei aláfestés is a kedvenc dalaikból volt összeállítva.

Közben folyamatosan jöttek a családtagok, ismerősök, hozták a szebbnél szebb virágcsokrokat a gyerekeknek.

Pontosan 9 - kor indultunk. Végig énekeltünk, amint a tantermeket jártuk végig. Jó volt látni az alsósokat, ahogy tágra nyílt szemmel néznek ránk. Amikor a negyedik osztályba értünk, láttuk, hogy Mónika néni szemében megcsillant egy könnycsepp, a gyerekeknek is kicsit megremegett a hangjuk.

Csodálatosan feldíszített udvar várt minket, tele szülőkkel, vendégekkel; meghatódva vonultunk végig.

A hetedikesek kedves, szívhez szóló gondolatai után mi következtünk. Bercel elszavalt egy szép szlovák verset, majd Hanna és Laura búcsúzott az osztály nevében a pedagógusoktól és a szülőktől. Kicsit zavarban voltak a gyerekek, amikor a virágokat kellett átadni, végül minden rendben ment, ahogy elterveztük. A zeneválasztás is tanulóim jó ízlését tükrözte, mert  csodálatos zongorakíséret mellett zajlott a virágátadás.

Ugyanolyan büszke voltam most is rájuk, ahogy az eltelt 4 év alatt is mindvégig.

A tanévzáró után elköszöntünk egymástól. Bevallom, fáj a szívem, mert a 4 év alatt összekovácsolódtunk, rengeteg szép emlék köt össze minket.

Köszönöm a kedves szülőknek, hogy mindenben segítették munkámat, megbíztak bennem.

Köszönöm a sok szép virágot, a kedves szavakat és az ajándékot.

A nyolcadikosok nevében külön köszönöm a hetedikesek munkáját. Éva néni és Zsuzsa néni vezetésével, gyönyörűen feldíszítették az osztályt és az intézményt. Nagyon tetszett mindenkinek a kis ballagó tarisznya is, vidám és egyszerű. Pont olyan, amilyen a mi kis közösségünk.

Mivel is búcsúzhatnék, tőletek gyerekek, mint az általatok választott gondolattal, amit Aladdintól kölcsönöztetek: „Téged vár a világ, bársony egeken ringat.”

Kívánom, hogy találjátok meg azt a bársony eget, táruljon fel előttetek a világ!

Ahojte! Prajem Vám všetko najlepšie a veselé prázdniny.

Klári néni

További képek
Vissza a kezdő oldalra