Városi verseny gimiseknek Békéscsaba újraalapításának 300. évfordulója alkalmából

Írta: Alberti Csilla, felkészítő tanár

2018. 09. 27.

A Békés Megyei Könyvtár Békéscsaba újraalapításának 300. évfordulója alkalmából versenyt hirdetett középiskolásoknak. A verseny két fordulóból állt: el kellett készíteni az evangélikus kistemplom makettjét, amelyről werkfilmet kellett forgatni, valamint egy játékos, kreatív feladatsorozatból álló erőpróbán kellett 22 fős csapatoknak bizonyítaniuk tudásukat.

2018. szeptember 25-én került sor a 2. fordulóra a Városháza előtti főtéren. A feladatok között szerepelt például egy húsdaráló összeszerelése időre, activity a város nevezetességeiről, régi kép alapján fel kellett ismerni a mai épületet, puzzle-ből kellett kirakni Munkácsy Mihály egy festményét, memóriajáték…stb. A reggeli csípős hideget később kellemes napsütés váltotta fel, így igazán kellemes volt a hangulat. A csapatok jó kedvvel vetették bele magukat az előttük álló feladatokba, kiválóan működött a csapatszellem.

Iskolánk csapatában mindegyik gimnáziumi osztály képviseltette magát, így egy nagy összgimnáziumi összefogásnak lehettünk tanúi. Amíg a zsűri összesítette a pontokat, a helyszínen felállított „Békéscsaba 300” transzparenst festhették tele a résztvevők.

Az eredményhirdetésre a Városháza előtt felállított színpadon került sor, mindenki nagy izgalommal várta az eredményt, mert sejtettük, hogy jól teljesítettünk, de sose lehet tudni… Éppen ezért ért minket óriási meglepetésként, hogy iskolánk csapata az 1. helyen végzett, s ezzel megnyertük a verseny fődíját, 100 000 ezer Forintot.

Szeretnénk köszönetet mondani a verseny szervezőinek, hogy ilyen kreatív, közösségépítő feladatokat állítottak össze a diákoknak, valamint Békéscsaba városának, hogy finanszírozta ezt az eseményt. Mi nagyon jól éreztük magunkat, büszkék voltunk, hogy kis iskolaként ilyen nagy sikert értünk el.

További képek
Vissza a kezdő oldalra