Október 1 - A zene világnapja

Írta: Karácsonyiné Belicza Edit

2018. 09. 27.

Iskolánkban hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg 2018. október 1-jén, a zene világnapjára való megemlékezést egy rövid műsorral a 3. szünetben az aulában.

Miután az általános iskolások mindannyian megjelentek és felsorakoztak (a gimnazisták Garabonciás napi programon vettek részt) Karácsonyiné Belicza Edit könyvtáros pár szóban beszélt a zene fontosságáról, hasznáról és a világnap keletkezéséről. Majd a Viva la musica (Éljen a muzsika) című kánon előadásával (Gyöngyi Mónika, Ocsovszki Ildikó, Karácsonyiné Belicza Edit) megkezdődött a rövidke műsor.

Ocsovszki Ildikó tanárnő előkészítő munkája eredményeképp Murvai Benedek 6. osztályos tanuló klarinéton játszott egy rövid darabot, Szabadi Kata 8. osztályos tanuló furulyán, Ocsovszki tanárnő gitárkíséretével adott elő egy számot, majd a 8. osztály Ocsovszki tanárnő gitárkíséretével egy kétszólamú darabot énekelt el, ami nagy sikert aratott a diákok körében. A megemlékezés végén az egész jelen lévő gyermeksereg együtt énekelte el az Érik a szőlő kezdetű népdalt magyar és szlovák versszakkal egyaránt.

Reméljük, hogy az iskolánkba járó, zenetanulás iránt fogékony gyermekek kedvet kaptak a szerepléshez, és az elkövetkező években létrejöhet egy hagyomány ennek a világnapnak a méltó megünneplésére.

Vissza a kezdő oldalra