Kortársas a Szlovákban

Írta: Árgyelán Anna, 11. osztályos tanuló

2020. 02.19.

Február 5-én intézményünk gimnazista tanulói bepillantást nyerhettek a kortárs táncon keresztül a művészet és mozgás összekapcsolódásának, értelmezésének világába.

Az amúgy cseh eredetű, de Magyarországon is tevékenykedő Ziggurat Project tagjai modern eszközök, mint például az ún. loop station (zenei eszköz, mely akár egy egész zenekart is helyettesíthet) segítségével mutattak be egy 20 perces kortárs tánc darabot.

A részlet megtekintése után, a táncosokkal együtt elemezhettük a koreográfiát. Számba vettük azt, hogy milyen érzéseket keltett bennünk az előadás zenei világa, ill. látványa. Továbbá közösen megfejtettük a darabban lévő eszközök használatának lényegét, valamint a mozdulatok tartalmát is, így összekötve a képi és gondolati világot.

A foglalkozás tehát lehetővé tette számunkra, hogy megismerkedjünk a metakommunikáció egy elvontabb, ugyanakkor rendkívül kifinomult formájával, így bővítve kulturális és kommunikációs ismereteinket is.

Hálásak vagyunk a Ziggurat Project tagjainak ezért a foglalkozásért, és reménykedünk, hogy további alkalmakkor is számíthatunk jelenlétükre!Vissza a kezdő oldalra