Bajnokok a fiú röpisek!

Írta: Kokavecz László 2012. 06 11.

Mint minden évben, idén is 2011-2012-ben a Vásárhelyi Szakközépiskola tornatermében került megrendezésre a városi fiú és leány középiskolás röplabda bajnokság.

A fiúknál 8 csapat a lányoknál 6 csapat részvételével.

A leányok a 4. helyen végeztek.

A lány csapat tagjai: Kós Vivien (csapatkapitány), Kokavecz Sára, Szabó Alexandra, Szabó Szilvia, Petőcz Szilvia, Knyihár Ildikó, Priskin Nikoletta, Pálvölgyi Eszter, Seres Aida.

A fiúk március 7-én játszhattak a döntőbe jutásért az Andrássy Gimnázium ellen. Szoros mérkőzésen leverték a legnagyobb riválisukat 2:1-re, így továbbjutottak. A döntőben a Vásárhelyi Szakközépiskolával mérték össze erejüket. A végeredmény ismét szoros volt: 2:1.

A győztes csapat tagjai: Kokavecz László (csapatkapitány), Priskin Róbert, Szatmári Tamás, Szűcs Krisztián, Lászik Milán, Roszik Dávid, Szeifert Zoltán, Kondacs Ádám.

 A csapatkapitány Kokavecz László így látta az esélyeket:

- Az esélytelenek nyugalmával állhattunk fel az Andrássy ellen a tavalyi megsemmisítő vereség után (0:2). Az első szettben sikerült elaltatnunk az ellenfelet, így 1:0-ra vittünk, viszont a második játszmában hamar fölényes pontelőnybe kerültek és a szett végi késői feltámadásunk nem volt elég a játszma megnyerésére. A döntő szettben szerencsére ezt a jó formát továbbra is sikerült megtartani, így minimális (15-13)  különbséggel döntőbe jutottunk a nagy rivális ellen.

A döntőben ismét esélytelenként jutottunk, hiszen a Vásárhelyi évközben mindkét találkozásunk alkalmával 2:0-ás vereséget mért ránk. A mérkőzés pont olyan szoros volt, mint az Andrássy ellen, azzal a különbséggel, hogy a döntő szettben mi kapaszkodtunk az eredményért.  A lelkesebb, jobban küzdő csapat győzött.

Köszönjük edzőinknek a felkészítést: Dr. Pavol Zsibritának és Szoszki Erzsébetnek és a lelkes szlovák tábor szurkolóinak a buzdítást!

Kokavecz László
12. osztályos tanuló

Vissza a kezdő oldalra