DÖK közgyűlés

Írta: Bankó Klaudia 2012. 06 13.

Milyen is volt ez az évünk?

2012. 06. 12-én megtartottuk éves DÖK gyűlésünket. Az egész iskola részt vett rajta. Három napirendi pontot tárgyaltunk meg. Az első az egész éves beszámoló volt, ami arról szólt, hogy a diákok milyen rendezvényeken, versenyeken vettek részt és, hogy milyen helyezést értek el, hogyan szerepeltek rajtuk. Jelen voltunk a Garán: rajz, énekkar, sport, fotó, amőba és tájékozódási futóverseny számokban. Ott voltunk a városi foci- és röplabdabajnokságon, ahol nagyon szép eredményeket értünk el, valamint részt vettünk a városi diákparlamenten is. Második napirendi pontunk az új DÖK titkárválasztás volt, ahol Kós Vivien Alexandra 11. osztályos tanulót szavaztuk meg, egyetlen ellenszavazat nélkül, új DÖK titkárunkká. Az utolsó napirendi pontunk az igazlátólapok megvitatása volt. Itt a diákok jelezhették problémáikat, kéréseiket, kérdéseiket, melyre személyesen igazgatónőnk válaszolt. Felmerültek kérdések a dolgozatokkal, az étellel, illetve sok más egyéb dologgal kapcsolatban is. Igazgatónőnk készségesen válaszolt minden egyes felvetésünkre.

A kollégiumban sem volt eseménytelen az elmúlt év. A kollégiumi DÖK-nek két képviselője van: egy külsős tanuló, Németh Attila, és egy szlovákos tanuló, Pataki Kitti. Év elején ismerkedés és közvélemény-kutatás céljából szerveztünk programot a kollégistáknak. Novemberben gólyabált rendeztünk az új lakóknak, ők pedig egy fantasztikus nyitóműsorral leptek meg bennünket, és az este végén különböző játékos feladatokat kellett megoldaniuk, így tették igen jókedvűvé az estét. Valentin-nap alkalmából vetélkedőt tartottunk a jelentkezők számára, ami nagyon jól sikerült. Ki szerettük volna építeni a kapcsolatot más kollégiumokkal, ezért meghívtuk őket az áprilisban megtartott sportestre, melyen mindenki igen kellemesen érezte magát.

Elmondhatjuk magunkról, hogy ez az év eseményekben és programokban gazdag év volt az egész iskola, és a kollégium számára is. A lehető legtöbbet hoztuk ki magunkból fáradságot nem ismerve, hogy mindenhol eredményesen teljesítsünk, ám a végére mindig rá kellett jönnünk, hogy nem a győzelem a lényeg, hanem hogy jól érezzük magunkat aközben, amit éppen csinálunk.

Bankó Klaudia
11. osztályos tanuló

Vissza a kezdő oldalra